Otpremnica

 

Otpremnica

Ovaj obrazac se koristi za unos podataka u dokument "Izdatnica" koji se koristi kao potvrda da je roba sa popisa artikala isporučena kupcu navedenom u izdatnici. Izdatnica se može odnositi na listu artikala koja je određena predračunom koji možemo odabrati pomoću gumba "Predračun (F10)". Izdatnica je jednoznačno određena brojem izdatnice, a ostali podaci o izdatnici su: datum izrade izdatnice, skladište sa kojeg su artikli izdani, podaci o kupcu, popis artikala koji su izdani. Pri dnu obrasca se nalazi podatak o ukupnoj cijeni artikala sa liste.

Otpremnica se izrađuje na standardni naćin kao i svi drugi obrasci tj. nakon pritiska na gumb "Unos" popunjava se zaglavlje i zatim stavke. Postoji i mogučnost da se na otpremnicu "zalijepi" neka primka što znaći da bi tada sva roba koja je ušla na skladište po toj primci bila na otpremnici koju izrađujemo. Jednostavno se pritisne gumb "Izbor primke" i otvoriti će se tablica primki, prikazana na donjoj slici, i samo se izabere primka i pritisne gumb "Izbor". Stavke sa odabrane primke biti će "prepisane" na otpremnicu.

,

Moguće je vidjeti tablicu već napravljenih otpremnica i izborom željene te pritiskom na gumb "Izbor" ona se može prikazati na ekranu. Tablica je prikazana na slici dolje.


Izbornik dokumenti                       Glavni izbornik